Pistache Streetfood Bar - Kinderuitjes Valkenburg Aan De Geul

De 10 leukste kinderuitjes in Valkenburg

Wat zijn de leukste kinderuitjes in en rondom Valkenburg? Die vraag krijgen we regelmatig van onze gasten die voor of na een lunch of diner willen genieten van de mogelijkheden die ons mooie mergelstadje te bieden heeft. Een stad vol terrassen, winkels, restaurants en historie. Een stad die barst van de evenementen en activiteiten, al helemaal voor de kids. Ben jij op vakantie in Valkenburg aan de Geul en ben je op zoek naar leuke activiteiten? Pistache Streetfood Bar helpt je verder. In dit blog hebben we 10 tips op een rijtje gezet voor jouw bezoek aan de stad en de omgeving. Alle plaatsen in deze blog zijn binnen een kwartier tot 20 minuten bereikbaar vanuit hartje centrum!

 

Kinderuitje tip 1: Pretpark de Valkenier 

Pretpark de Valkenier is plezier voor jong en oud. Het familiepark werd gesticht in 1934 in het hartje van Valkenburg aan de Geul en is sindsdien een begrip in de stad en de omgeving. Het park kent verschillende attracties. Achtbanen, een waterglijbaan, een blotevoetenpad met hindernissen of klimmen in Piratenland; het kan er allemaal! Het is een perfect dagje uit en een bijkomend voordeel is dat het één van de voordeligste pretparken is van Europa.

www.pretpark-de-valkenier.nl

 

Kinderuitje tip 2: Het sprookjesbos

Een plek waar fantasie en werkelijkheid elkaar ontmoeten: het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul. Tijdloze sprookjes, talloze attracties en speeltoestellen in een bos van drie hectare groot. Het is een nostalgisch park op de Heunsberg. Ontmoet Roodkapje, speel met Robin Hood of zoek Klein Duimpje. Er is speelplezier in overvloed! Een groot en divers avontuur voor groot en klein.

https://www.sprookjesbos.nl/

 

Kinderuitje tip 3: De grotten van Valkenburg

Een ondergrondse ontdekkingstocht: de grotten van Valkenburg. Je komt er oog in oog te staan met de verborgen geheimen en rijke historie van de befaamde mergelgrotten. Educatief, historische verhalen, en zand- en mergelstructuren. Je komt in aanraking met dino’s, mag graven naar de oudste mergelfossielen en aan de slag met je eigen kunstwerk in het grottenatelier. Kortom, een dagje uit om nooit te vergeten!

https://grottenvanvalkenburg.nl/

 

Kinderuitje tip 4: Subtropisch zwemparadijs Mosaqua

Plonzen in de binnen- of buitenzwembaden. Beachvolleybal, glijbanen, de schat zoeken van Kapitein Kid, of voor de waaghalzen: de wildwaterbaan. Het zwembad is gelegen in Gulpen, een kleine 15 minuutjes van Valkenburg. Subtropisch zwemparadijs Mosaqua is belooft een spetterend dagje uit voor jong en oud en mag zeker niet ontbreken op deze lijst.

https://www.mosaqua.nl/nl/

 

Kinderuitje tip 5: AGOGO Valkenburg

Spannende attracties en gezellige groepsactiviteiten voor jong en oud. Zowel binnen als buiten. AGOGO Valkenburg werd gesticht in 1954 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest aantoonbare attractiebedrijven in Valkenburg aan de Geul. AGOGO beschikt over een rodelbaan, uitkijktoren, tubing, lasergamen, tokkelen en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken, of bij AGOGO beleef je het.

https://agogovalkenburg.nl/

 

Kinderuitje tip 6: Kasteelruïne Fluweelengrot 

De zeldzame hoogteburcht ligt, net zoals het sprookjesbos, op de Heunsberg. Het kasteel werd in 1672 verwoest, maar is nooit geheel afgebroken. Het is sinds 1967 een bescherm rijksmonument. Ervaar de verhalen over de blokbrekers, schuilplekken, schilderen en sculpturen. Wandel door de wapenkamer, de ridderzaal en de kapel. Met een spannende speurtocht in de hand ontdek je nieuwe weetjes over deze bijzondere ruïne en de Middeleeuwen. Het is een super beleving voor zowel kind als ouder.

https://www.kasteelvalkenburg.nl

 

Kinderuitje tip 7: De GaiaZOO 

De GaiaZOO ligt in Kerkrade, een kleine 20 minuutjes rijden van Valkenburg. In de GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je een hele hoop bijzondere en unieke dieren. Het is een adembenemend avontuur van dier en natuur. Het is inmiddels al vier keer gekroond tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’. Kortom, absoluut de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

https://www.gaiazoo.nl/

 

Kinderuitje tip 8: Daisy’s Kaarsen

Een actief, creatief en leerzame dag voor jong en oud. Daisy’s Kaarsen startte in 2000 in een oude mergelkelder, maar is in 2003 verhuisd naar Valkenburg aan de Geul. Ze maken zelf kaarten in het atelier. Bij Daisy’s kaarsen is het mogelijk om hele gave workshops te volgen. Je kunt vormen draaien in alle kleuren van de regenboog, en het is zelfs mogelijk om een kaars maken in vorm van je hand; hoe gaaf is dat!

http://daisyskaarsen.nl/

 

Kinderuitje tip 9: Het Blotevoetenpark in Brunssum

In Brunssum, 20 minuutjes rijden vanaf Valkenburg, ligt het Blotevoetenpark. Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur. Het blotevoetenpark in Brunssum is het grootste van de Benelux. Het daagt uit, ontspant en laat je het bos met al je zintuigen ervaren. Van spannende hindernisbanen tot doolhoven, en van voetenspelletjes tot modderpoelen. Gezond en 100% natuurlijk! Voor jong en oud een hele speciale dag!

https://blotevoetenpark.nl/nl

 

Kinderuitje tip 10: Het Bukske Kinderspeelboerderij 

Kinderspeelboerderij Het Bukske ligt net buiten het centrum van Valkenburg aan de Geul. Je kunt er lekker genieten van het uitzicht, de dieren, lekkere hapjes, broodjes, drankjes en een groot assortiment aan speelplezier. Met liefde voor horeca, dieren, de natuur en de omgeving is dit een bijzonder uitstapje voor zowel kind als ouder.

https://www.hetbukske.nl

 

Eén laatste tip!

Heb je honger gekregen van dat leuke dagje uit? Wip dan vooral even bij ons binnen! Als enige Streetfood Bar van Valkenburg aan de Geul bieden we een heerlijke kaart met kleine en grote gerechten die zowel voor kids als ouders genieten zijn. Behalve een uitgebreide kaart met burgers, nacho’s, taco’s, salades, streetfood en tal van vegetarische opties, heeft Pistache Streetfood Bar ook een uitgebreide cocktailkaart. Kortom, sla ons tijdens je bezoek aan Valkenburg aan de Geul vooral niet over! Tot straks?