5 cocktails die nét zo lekker zijn zonder alcohol

Mocktails, virgin cocktails, nocktails, het beestje kent vele namen. We bedoelen hiermee natuurlijk alcoholvrije cocktails. Verfrissende en verrassende smaken die je als BOB gewoon drinken kan. Ben je in Valkenburg en heb je zin in een verfrissend en speciaal drankje, maar niet in alcohol? Onze cocktailbar in Valkenburg schenkt de lekkerste alcoholvrije cocktails. Deze 100% NIX tips zijn er speciaal voor jou.

  1. De Pina Colado

Met een Pina Colado waan je jezelf op een eiland met hagelwitte stranden. De cocktail staat bekend als dé tropische traktatie. Niet voor niks bezong Rupert Holmes de cocktail in zijn klassieker ‘If You Like Pina Colada’, dé ultieme vakantiesong. De combinatie van ananas, kokos en vanille valt bij ons zeker in de smaak, maar wat als je geen alcohol wilt drinken? De rum vervangen we in deze mocktail voor coconut en vanille, zodat je na deze heerlijke Pina Colado gewoon nog naar huis kan rijden.

  1. Safe Sex on the Beach 

Met zijn tot de verbeelding sprekende naam is dit een typische mocktail die je laat denken aan zonnige vakantieoorden met hagelwitte stranden. Granaatappelsap geeft dit drankje een mooie rode gloed die perfect samengaat met het feloranje van de Jus d’Orange. Deze smaakexplosie wordt afgemaakt met ananassap en een garnering van mango. Geen wodka in dit drankje, maar die missen we eigenlijk helemaal niet.

  1. Virgin Moscow Mule

Ken je de Moscow Mule? Die classy cocktail met een Russisch tintje? Vervang de wodka door Ginger Ale en je krijgt een frisse smaakexplosie die helemaal niet onder doet voor de échte cocktail. De Virgin Moscow Mule is een mocktail met lekkere, sterke smaken. Voor wie houdt van gember is dit dé go to mocktail.

  1. Nojito

 Zin in een échte Mojito, maar liever zonder alcohol? Dan is deze Nojito voor jou. Rietsuiker, munt, limoen en spa rood worden normaal gemengd met rum. De rum vervangen we door Rivella zodat deze mocktail heerlijk fris en scherp is, en jij ook heerlijk fris en scherp blijft.

  1. Fluère & Tonic

Voor wie houdt van de smaak van kruiden is de Fluere & Tonic een échte aanrader. Fluère is een alcoholvrije drank van Nederlandse bodem. Het is een frisse drank verrijkt met botanicals, voor die lekker kruidige smaak. Het wordt ook wel alcoholvrije gin genoemd, en doet het perfect in combinatie met een heerlijk frisse tonic. De tip voor de Gin & Tonic liefhebber die liever geen alcohol drinkt.