cocktailbar in valkenburg

Op zoek naar een cocktailbar in Valkenburg? Pistache!

Je bent op vakantie, een dagje weg of gewoon toevallig in de buurt en op zoek naar een cocktailbar in Valkenburg aan de Geul. Want je hebt écht zin in cocktails! Ken je dat gevoel? Wij wel! Van citrusachtige accenten tot smoky, van zoet tot bitter; een lekkere cocktail is altijd de schot in de roos. In dit blog delen we de tien favoriete cocktails van Pistache Streetfood Bar. We zijn de enige cocktailbar in de Grote Straat in Valkenburg met een uitgebreide cocktailkaart, dus we nodigen je zeker uit om één van onze cocktails te komen proeven!

1. De Pistache Sour

De allereerste tip is één van onze signature cocktails: de Pistache Sour. De basis van een sour bestaat uit drank en citroensap, maar er is veel meer te ontdekken dan die simpele standaard sour. De pistache sour is een ware smaakexplosie door onze eigen Pistache Cremosa, limoensap, kaneel en Angostura Bitters. Het is zoet, het is romig, maar ook zuur. Een échte sour, met een twist van Pistache. Als je een bezoekje brengt aan onze cocktailbar in Valkenburg, dan kan deze zeker niet ontbreken.

2. De Negroni

Zonder twijfel een van de meest populaire cocktails van het moment: de Negroni. Al jaren een ‘bartenders favourite’, maar de massa lijkt inmiddels ook te volgen. Op papier is het recept eenvoudig: meng gelijke delen vermout, gin en amaro en garneer met een schijfje sinaasappel. In praktijk is het zo simpel nog niet om díé perfecte balans te vinden. Alleen als de balans helemaal on point is, spreekt het al die heerlijke delen van de smakenpallet aan. Alleen dan komen de kick, de bittere toets en het kleine zoetje volledig tot z’n recht. Een dikke tip voor wie houdt van diepgang in een cocktail. 

Fun fact: De Negroni is de enige cocktail ter wereld die internationaal gevierd wordt met een eigen week.

3. De Zombie

Nog een signature van Pistache cocktailbar: de Zombie. Voor wie houdt van sterk, is deze cocktail de allereerste keuze. Absinth, strohrum en aged rum vormen de basis. Ananas en jus d’orange maken het af. Een in your face cocktail, waar je voor moet oppassen! Anders loop je als een zombie door Valkenburg naar huis. 

4. De Passionate Smoker

Ken je de Moscow Mule? Die classy cocktail met een Russisch tintje? Vervang de bontmuts voor een sombrero en wodka voor Tequila en Mezcal en je hebt een swingende, smoky, Latijns-Amerikaanse cocktail. Geserveerd in een prachtig pijpglas, een rokerige twist en een hint van passievrucht. Een echte favoriet voor wie van smoky en sterk houdt!

5. De Pornstar martini

Een moderne klassieker en een van de meeste succesvolle cocktails van de 21e eeuw: De Pornstar Martini. De cocktail ontstond pas in 1999 in The Townhouse Bar in Londen. Al snel werd de cocktail populair mede door de pakkende naam, die dan weer te danken is aan de prominente rol van de passievrucht. Met een beetje fantasie is de cocktail licht erotisch te noemen: het begint met het uitlepelen van de passievrucht, gevolgd door een shotje champagne en vervolgens de heerlijke cocktail als ultieme beloning. Deze cocktail is er eentje voor in de geschiedenisboeken!

6. De Mojito

Vroeger populair als medicijn tegen koorts, nu vooral populair door de heerlijke smaak: de Mojito. Een all time classic. Deze cocktail op basis van rum, limoensap, rietsuiker en bruiswater vindt zijn oorsprong in het toen aan suikerplantages rijke Cuba. Je mag ons er altijd voor wakker maken: of het nu de enige échte Mojito is, of een van onze twists op deze oude klassieker. We hebben diverse varianten op de kaart staan, dus als je mojito-liefhebber bent die op zoek is naar een cocktailbar in Valkenburg, dan ben je bij Pistache Streetfood Bar aan het juiste adres.

7. De Bramble

Waarom de Bramble niet mag ontbreken op dit lijstje? Kort gezegd: de Bramble ziet er aantrekkelijk uit, het is de luxe versie van een Gin Sour en het is dé perfecte balans tussen fris, zoet, zuur en fruitig. Simpel toch? De cocktail is wellicht wat onbekender, maar zijn frisse eenvoud en veelzijdige smaakpallet maakt het een veel bestelde cocktail over de hele wereld. Deze moet je zeker eens proberen!

8. De Old Fashioned

De Old Fashioned kent zijn oorsprong in de vroege negentiende eeuw, waar de combinatie van whisky, suiker en sinaasappel al gemaakt werd. Door de schaarste van ingrediënten is net zoals bij de Negroni balans heel belangrijk. De bitters zorgen voor aromatische invloeden die de zoetigheden balanceren, en dat komt heel precies. Samen met de whisky maakt het deze cocktail een echte klassieker voor zowel whiskyliefhebbers als niet-whisky liefhebbers.

9. De Pina Colada

Met een Pina Colada waan je jezelf op een eiland met hagelwitte stranden. De cocktail staat bekend als dé tropische traktatie. De combinatie van ananas, kokos en rum valt bij ons zeker in de smaak.

Ergens tussen 1950 en 1960 hadden chefs in Puerto Rico het probleem dat kokosroom ingewikkeld was om te scheiden van de pulp van een geperste kokosnoot. Een professor werd gevraagd het probleem op te lossen. In het proces kwam hij tot de ontdekking dat wanneer je rietsuikersiroop toevoegt aan kokosmelk, de kokosmelk een vergelijkbare smaak krijgt als kokosroom. De ontwikkeling sprak de Puerto Ricaanse bartenders ook wel aan, en niet veel later was de eerste Pina Colada een feit. Een toevallige ontdekking, waar we al die jaren later onze lippen keer op keer bij aflikken!

10. Long Island Iced Tea

Als allerlaatste dikke tip: de Long Island Iced Tea. Met zijn hoge alcoholpercentage is deze cocktail net even een vreemde eend in het rijtje ‘klassieke cocktails’, waar hij toch echt wel thuishoort. De cocktail stamt uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging. In de jaren 20 van de vorige eeuw was het verboden om alcohol te consumeren in bars, maar de cocktail lijkt qua naam en kleur op een Iced Tea. Als de politie inviel zat iedereen gewoon vrolijk aan de frisdrank. Een gekke uitvinding voor een gek probleem, maar qua smaak toevallig écht mega lekker. Voor de liefhebber van sterk een echte must op dit lijstje!

Kortom, Pistache Streetfood Bar is dé cocktailbar van Valkenburg!