Deze 10 vegan en vegetarische gerechten moet je geproefd hebben!

Ben je op zoek naar een restaurant in Valkenburg met een uitgebreide kaart boordevol vegetarische en veganistische gerechten, dan ben je bij Pistache Streetfood Bar aan het juiste adres! Een groot gedeelte van onze kaart is namelijk ook geschikt voor veganisten en vegetariërs. Dankzij deze tien favorieten kun je bij ons heerlijk vegetarisch of vegan eten in Valkenburg:

 

Sweet Without Meat Burger (vegan)

Dit is hem. Onze favoriet. De Sweet Without Meat Burger is onze variatie op de welbekende hamburger, maar dan zónder vlees. Met trots kunnen wij dan ook vermelden dat onze vegan Sweet Without Meat burger is uitgekozen tot één van de vijf lekkerste burgers van de Benelux! Daarmee was deze volledig vegan burger het hoogst scorende vegan gerecht tijdens de Best Burger Benelux competitie. De ster van deze volledig vegan burger is de burger van avocado. Getopt met tomaten- en augurkensalsa, jalapeños, nachos en koriander is het één van de populairste gerechten van onze kaart.

 

The Texican Burger (vegetarisch)

Ook onze Texican Burger mag als tip op deze lijst absoluut niet ontbreken. De Texican burger is een vegetarische burger gemaakt van groenten met cajunkruiden, die het een pikante en volle smaak geven. In combinatie met sour cream, spinazie, guacamole en tomatensalsa krijgt het een Mexicaans tintje waar je zeker weten blij van wordt!

 

Happy Vegan Dog (vegan)

Hotdogs hebben door de jaren heen hun sporen wel verdiend. Met Frankfurt als geboorteplaats is ook dit normaal een gerecht met vlees, maar Pistache Streetfood Bar maakt ook hier een vegan variant van. De dog is gemaakt van heerlijke groenten en wordt afgemaakt met guacamole, mais, kidneybonen, tomaten, rode ui en verrukkelijke BBQ-saus. Als jij heerlijk veganistisch wilt eten in Valkenburg aan de Geul, dan moet je deze zeker komen proeven!

 

Festival Quesadillas (vegetarisch)

Ben je meer een quesadilla fan? Dan is de Festival Quesadilla jouw go to gerecht, zeker als je vegetarisch eet. De quesadilla heeft allereerst één voorwaarde: het moet primair gevuld zijn met kaas! Naast deze kaasvulling wordt de Festival Quessadilla aangevuld met kidneybonen, mais, tomatensalsa, guacamole en spinazie. Dé tip voor de vegetarische kaasliefhebber!

 

Falafel Salad (vegan)

Fan van salade? Dan is dit vegan gerecht speciaal voor jou! Onze Falafel Salad is een salade met een twist. Gevuld met spinazie, rode kool, tomaat, komkommer, koriander, mais, kidneybonen, hennep saus en falafel. Een combinatie om van te genieten!

 

Falafel Taco (vegan)

Geen saladefan, maar wel een fan van falafel? Ook voor jou hebben we een tip; de falafel taco! Dit van oorsprong oosterse gerecht heeft zijn weg gevonden naar Pistache Streetfood Bar in Valkenburg. De heerlijke balletjes van kikkererwten worden vergezeld door komkommer, ui, tomaat, sla, koriander en heerlijke hennep saus. Om je vingers bij af te likken!

 

Veggie Halloumi Taco (vegetarisch)

Van de ene, gaan we naar de andere taco. Nog een prachtig gerecht dat we iedereen aanraden om te proberen: de Veggie Halloumi Taco. Halloumi is een traditioneel ongerijpte Cypriotische geitenkaas. Door de specifieke structuur is het heerlijk om te kaas te bakken of te grillen, waarbij deze niet smelt. Dit in combinatie met spinazie, guacamole, tomaten, ui en tomatensalsa is een smaakexplosie voor de veggie liefhebber!

 

Nacho Pistacchio (vegetarisch)

Wist je dat het woord Nacho komt van de ober Ignacio Anaya? Zijn bijnaam was ‘Nacho’ en hij serveerde voor het eerst in 1943 het gerecht dat bestond uit tortilla, jalapeño en kaas. Bijna 75 jaar later kan deze klassieker niet ontbreken op onze kaart. Om onze signature aan dit gerecht te geven hebben we er tomaten, ui en augurken salsa aan toegevoegd. Samen noemen we het onze Nacho Pistacchio: een van de favoriete gerechten onder vegetariërs in Valkenburg.

 

Chocolade Karamel Carré (vegetarisch)

Als laatste op deze lijst mag een dessert uiteraard niet ontbreken. Desserts zijn bijna altijd vegetarisch, maar meer dan eens niet vegan. Deze Chocolade Karamel Carré is een heerlijk volledig vegan toetje voor de zoetekauw. Met dadels, amandelen, kokos, cacao, hazelnoot en maple syrup is dit er eentje om je avond perfect af te sluiten!