vegan en vegetarisch

Deze vegan en vegetarische gerechten moet je proeven!

Ben je op zoek naar een restaurant in Valkenburg met een uitgebreide kaart boordevol vegan en vegetarische gerechten, dan ben je bij Pistache Streetfood Bar aan het juiste adres! Een groot gedeelte van onze kaart is namelijk ook geschikt voor veganisten en vegetariërs. Dankzij deze favorieten kun je bij ons heerlijk vegetarisch of vegan eten in Valkenburg:

 

Sweet Without Meat Burger (vegan)

Dit is hem. Onze favoriet. De Sweet Without Meat Burger is onze variatie op de welbekende hamburger, maar dan zónder vlees. Met trots kunnen wij dan ook vermelden dat onze vegan Sweet Without Meat burger is uitgekozen tot één van de vijf lekkerste burgers van de Benelux! Daarmee was deze volledig vegan burger het hoogst scorende vegan gerecht tijdens de Best Burger Benelux competitie. De ster van deze volledig vegan burger is de burger van avocado. Getopt met tomaten- en augurkensalsa, jalapeños, nachos en koriander is het één van de populairste gerechten van onze kaart.

 

Happy Vegan Dog (vegan)

Hotdogs hebben door de jaren heen hun sporen wel verdiend. Met Frankfurt als geboorteplaats is ook dit normaal een gerecht met vlees, maar Pistache Streetfood Bar maakt ook hier een vegan variant van. De dog is gemaakt van heerlijke groenten en wordt afgemaakt met guacamole, mais, kidneybonen, tomaten, rode ui en verrukkelijke BBQ-saus. Als jij heerlijk veganistisch wilt eten in Valkenburg aan de Geul, dan moet je deze zeker komen proeven!

 

Festival Quesadillas (vegetarisch)

Ben je meer een quesadilla fan? Dan is de Festival Quesadilla jouw go to gerecht, zeker als je vegetarisch eet. De quesadilla heeft allereerst één voorwaarde: het moet primair gevuld zijn met kaas! Naast deze kaasvulling wordt de Festival Quessadilla aangevuld met kidneybonen, mais, tomatensalsa, guacamole en spinazie. Dé tip voor de vegetarische kaasliefhebber!

 

Falafel Salad (vegan)

Fan van salade? Dan is dit vegan gerecht speciaal voor jou! Onze Falafel Salad is een salade met een twist. Gevuld met spinazie, rode kool, tomaat, komkommer, koriander, mais, kidneybonen, hennep saus en falafel. Een combinatie om van te genieten en een van de toppers op onze vegan en vegetarische lijst.

 

Falafel Taco (vegan)

Geen saladefan, maar wel een fan van falafel? Ook voor jou hebben we een tip; de falafel taco! Dit van oorsprong oosterse gerecht heeft zijn weg gevonden naar Pistache Streetfood Bar in Valkenburg. De heerlijke balletjes van kikkererwten worden vergezeld door komkommer, ui, tomaat, sla, koriander en heerlijke hennep saus. Om je vingers bij af te likken!

 

Nacho Pistacchio (vegetarisch)

Wist je dat het woord Nacho komt van de ober Ignacio Anaya? Zijn bijnaam was ‘Nacho’ en hij serveerde voor het eerst in 1943 het gerecht dat bestond uit tortilla, jalapeño en kaas. Bijna 75 jaar later kan deze klassieker niet ontbreken op onze kaart. Om onze signature aan dit gerecht te geven hebben we er tomaten, ui en augurken salsa aan toegevoegd. Samen noemen we het onze Nacho Pistacchio: een van de favoriete gerechten onder vegetariërs in Valkenburg.

 

Limoen & Mango Carré (vegan)

Als laatste op deze lijst mag een dessert uiteraard niet ontbreken. Desserts zijn bijna altijd vegetarisch, maar meer dan eens niet vegan. Deze Limoen & Mango Carré is een heerlijk volledig vegan toetje voor de zoetekauw. Het lekkerste dessert om je avond perfect mee af te sluiten!

 

Vegan en vegetarisch eten in Valkenburg?

Kortom: wil jij genieten van heerlijke vegan en vegetarische gerechten in Valkenburg aan de Geul? Dan moet je zeker een bezoekje wagen aan Pistache Streetfood Bar! Behalve heerlijke gerechten, drink je bij ons ook de lekkerste cocktails. Reserveer snel je plekje via onze website.